Terug naar Recepten

Aspergemousse met doperwtscheuten en mini-asperges

Paars Hoofdgerecht 3 personen Meer dan 60 minuten

Aspergemousse met doperwtscheuten en mini-asperges

Ingrediënten

 250 gr. witte asperges

 2,5 dl slagroom

 5 gr. gelatine

 1 bakje doperwtscheuten (affillacress)

 4 groene aspergetips

 4 witte aspergetips

 Shiso purple

 Peper en zout

Bereiding

  • Schil de witte asperges snijd in gelijke stukjes van 3 cm en kook gaar.
  • Pureer alles in een keukenmachine, giet door een bolzeef in een passende pan en
    laat het aan de kook komen.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Knijp de gelatine uit en los op in de kokende aspergemassa.
  • Zet in de koelkast totdat de massa yoghurtdikte wordt.
  • Klop ondertussen de slagroom half op (yoghurtdikte).
  • Meng dit met de aspergemassa en breng op smaak.
  • Schep in een spuitzak en verdeel in 4 glaasjes.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Blancheer ondertussen de witte en groene aspergetips.
  • Steek deze in de glaasjes samen met de doperwtscheuten.
  • Hang aan de buitenkant van het glaasje een takje shiso purple.