Aspergemousse met doperwtscheuten en mini-asperges

De ingredienten

  • 250 gr. witte asperges
  • 2,5 dl slagroom
  • 5 gr. gelatine
  • 1 bakje doperwtscheuten (affillacress)
  • 4 groene aspergetips
  • 4 witte aspergetips
  • Shiso purple
  • Peper en zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

 

  1. Schil de witte asperges snijd in gelijke stukjes van 3 cm en kook gaar.
    • Pureer alles in een keukenmachine, giet door een bolzeef in een passende pan en
      laat het aan de kook komen.
    • Week de gelatine in koud water.
    • Knijp de gelatine uit en los op in de kokende aspergemassa.
    • Zet in de koelkast totdat de massa yoghurtdikte wordt.
    • Klop ondertussen de slagroom half op (yoghurtdikte).
    • Meng dit met de aspergemassa en breng op smaak.
    • Schep in een spuitzak en verdeel in 4 glaasjes.
    • Laat opstijven in de koelkast.
    • Blancheer ondertussen de witte en groene aspergetips.
    • Steek deze in de glaasjes samen met de doperwtscheuten.
    • Hang aan de buitenkant van het glaasje een takje shiso purple.