Aspergemousse met hammousse en slagersachterham

De ingredienten

  • 400 g gekookte asperges
  • 2 dl half geslagen slagroom
  • 3 blaadjes gelatine
  • scheutje witte wijn
  • peper en zout
  • Hammousse: 200 g Gouden Banier slagersachterham
  • Hammousse: 0,5 dl runderbouillon
  • Hammousse: 2 blaadjes gelatine
  • Hammousse: 2 dl half geslagen slagroom
  • Hammousse: peper en zout
  • Garnering: Rois de France balsamicoazijn
  • Garnering: 8 aspergekoppen (voor de mousse)
  • Garnering: rucola-sla
  • Garnering: 2 plakken dun gesneden Gouden Banier slagersachterham

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Snack
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pureer de asperges in de keukenmachine en voeg de wijn toe.
  2. Laat ondertussen 3 blaadjes gelatine weken.
  3. Verwarm de gepureerde asperges even en los de geweekte gelatine er in op.
  4. Laat de mousse afkoelen en spatel er 2 dl slagroom door.
  5. Schep de mousse in 4 vormen en plaats deze in de koelkast.
    Bereiding hammouse:
    1. Maak de achterham fijn in de keukenmachine.
    2. Verwarm de bouillon en los er room, achterham en 2 blaadjes gelatine in op.
    3. Spatel het mengsel door elkaar en giet het op de aspergemousse.
    4. Laat het 2 uur opstijven in de koelkast.
      Garnering:
    5. Laat ondertussen de balsamico-azijn licht inkoken tot er een stroop ontstaat. Voeg hier eventueel een klein beetje suiker aan toe.
    6. Leg de mousse na 2 uur opstijven midden op een bord en garneer het gerecht met 2 aspergekoppen, een half plakje Gouden Banier-slagersachterham en rucola-sla.
    7. Druppel er balsamico-stroop overheen en serveer het voorgerecht.