Garnering: 2 plakken dun gesneden Gouden Banier slagersachterham
Informatie
Wit
3 personen
Snack
Minder dan 30 minuten
Bereiding
Pureer de asperges in de keukenmachine en voeg de wijn toe.
Laat ondertussen 3 blaadjes gelatine weken.
Verwarm de gepureerde asperges even en los de geweekte gelatine er in op.
Laat de mousse afkoelen en spatel er 2 dl slagroom door.
Schep de mousse in 4 vormen en plaats deze in de koelkast.
Bereiding hammouse:
Maak de achterham fijn in de keukenmachine.
Verwarm de bouillon en los er room, achterham en 2 blaadjes gelatine in op.
Spatel het mengsel door elkaar en giet het op de aspergemousse.
Laat het 2 uur opstijven in de koelkast.
Garnering:
Laat ondertussen de balsamico-azijn licht inkoken tot er een stroop ontstaat. Voeg hier eventueel een klein beetje suiker aan toe.
Leg de mousse na 2 uur opstijven midden op een bord en garneer het gerecht met 2 aspergekoppen, een half plakje Gouden Banier-slagersachterham en rucola-sla.
Druppel er balsamico-stroop overheen en serveer het voorgerecht.