Terug naar Recepten

Aspergequiche

Paars Hoofdgerecht 3 personen 45 - 60 minuten

Aspergequiche

Ingrediënten

 250 gr. bloem

 125 gr. koude boter

 500 gr. groene asperges

 500 gr. witte asperges

 100 ml room

 1 ei

 fijngehakte kervel

 fijngehakte peterselie

 mozarella

 tomaat

Bereiding

  • Doe de bloem, zout en de boter in een kom en snijd met twee messen de boter in kleine stukjes door de bloem.
  • Zoveel water erdoor roeren tot de bloem is opgenomen en dan vlug een deegbal kneden.
  • Als het deeg te nat is, doe er dan nog wat bloem door.
  • Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
  • Rol het deeg uit en bedek de bodem en randen van een beboterde quichevorm.
  • Strooi wat paneermeel op het deeg.
  • Klop de room met het ei.
  • Meng de voorgegaarde uitgelekte asperges hier doorheen, samen met de gehakte kervel en peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de quiche met dit mengsel.
  • Afgarneren met plakje tomaat, mozzerrella en asperge punten.
  • Zet de quiche 45 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).