Aspergequiche

De ingredienten

  • 1 kg witte asperges
  • 5 velletjes filodeeg
  • 100 gr. geraspte Hollandse geitenkaas
  • 25 gr. boter
  • 15 gr. verse basilicum
  • 125 ml. crème fraîche
  • 3 eieren
  • 150 gr. gekookte hamreepjes
  • versgemalen 4-seizoenen peper

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding



Eet smakelijk!

  1. Kook de asperges in ± 10 minuten gaar, en laat deze nog 10 miuutjes nagaren.
  2. Vouw het filodeeg uit en bestrijk devellen met boter.
  3. Bekleed de ovenschaal losjes met het deeg.
  4. Pureer in de keukenmachine basilicum met de crème fraîche.
  5. Meng eieren, kaas, ham, zout en peper erdoor.
  6. Schenk de helft van dit mengsel op de deegbodem, schik daarop de asperges om en om en giet daarover de andere helft van het mengsel.
  7. Bak de Aspergequiche in 20-25 minuten goudbruin en gaar.