Terug naar Recepten

Aspergerisotto met muntpesto

Paars Hoofdgerecht 3 personen 45 - 60 minuten

Aspergerisotto met muntpesto

Ingrediënten

 300 gr. witte asperges, geschild

 300 gr. groene asperges

 1 bosje verse munt (20 gr.), alleen de blaadjes

 1 teen knoflook

 1 el pijnboompitten

 50 ml olijfolie extra vierge

 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt

 2 el olijfolie, om te bakken

 1 sjalot, fijngesnipperd

 300 gr. risotto

 150 ml droge witte wijn

 1 ltr. aspergekookvocht of groentebouillon

 125 ml crème fraîche

Bereiding

  • Snijd van beide asperges een plakje van de onderzijde en snijd ze in stukjes van 3 cm.
  • Kook de asperges in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
  • Maak intussen de muntpesto: pureer met de staafmixer de munt met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie.
  • Meng 2-3 el kaas en zout en peper naar smaak door de pesto.
  • Verhit in een hapjespan de olijfolie.
  • Fruit de sjalot.
  • Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  • Schenk er de wijn bij.
  • Laat de rijst op laag vuur de wijn opnemen.
  • Voeg de bouillon in 3 porties toe en kook de risotto in 15-20 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig.
  • Neem de pan van het vuur en schep er de aspergestukjes, de crème fraîche en de rest van de kaas door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de risotto in 4 diepe borden.
  • Schep er een lepel muntpesto op en rasp er nog een beetje extra Parmezaanse kaas over.