Terug naar Recepten

Aspergerisotto

Paars Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Aspergerisotto

Ingrediënten

 6 geschilde witte asperges

 6 geschilde groene asperges

 1 fijngesneden ui

 1 el boter

 2 el slagroom

 2 el olie

 200 gr. rijst

 1 dl witte wijn

 100 gram verse Parmezaanskaas, geraspt

 suiker

 zout

 versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Asperges koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken. 7,5 dl kookvocht apart houden.
  • Kopjes van de asperges afsnijden en de stelen in stukjes van 1 cm snijden 1/4 deel van de stelen pureren en de slagroom toevoegen.
  • De ui in de olie 5 min fruiten. Voeg de rijst toe en bak deze glazig, beslist niet bruin.
  • Meng het kookvocht met de wijn en voeg dit beetje bij beetje toe aan de rijst.
  • Laat de rijst 20 minuten op laag vuur gaar koken.
  • Voeg na 15 minuten de aspergestelen en de puree toe.
  • Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas.
  • Garneer de risotto met de asperge kopjes.