Aspergeroomsoep met kwarteleitjes en hamreepjes

De ingredienten

  • 500 gr. witte asperges
  • 500 gr. slagroom
  • 100 gr. gekookte hamreepjes
  • 2 el. crème frâiche
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 5 kwarteleitjes
  • Peper en zout

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  • Schil de witte asperges, snijd ze in gelijke stukjes van 3 cm en kook ze gaar.
  • Pureer alles in een keukenmachine, giet het door een bolzeef in een passende pan.
  • Breng het aan de kook en giet hier 5 dl slagroom bij.
  • Voeg de crème frâiche toe.
  • Laat de soep zachtjes inkoken tot het een dikkere soep begint te worden.
  • Breng de soep op smaak met het kippenbouillonblokje en evt wat peper en zout.
  • Kook de kwarteleitjes 3 minuten, pellen en halveren.
  • Serveer de soep in een diep bord of in een glazen.
  • Leg hierin de halve kwarteleitjes en verdeel de hamreepjes.
  • Leg op elk half kwarteleitje een blaadje shiso purple.