Aspergeroomsoep met wasabiroom en gerookte paling

De ingredienten

  • 500 gr. witte asperges
  • 500 gr. slagroom
  • 100 gr. gerookte paling
  • 2 el. crème frâiche
  • Mespunt wasabipasta
  • visbouillonblokje
  • Peper en zout

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Soep
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  • Schil de witte asperges snijd in gelijke stukjes van 3 cm en kook deze gaar.
  • Pureer alles in een keukenmachine, giet het door een bolzeef in een passende pan.
  • Breng het aan de kook en giet hier 4 dl slagroom bij.
  • Voeg de crème frâiche toe.
  • Laat de soep zachtjes inkoken tot het een dikkere soep begint te worden.
  • Klop ondertussen 1 dl ongezoete slagroom samen met de wasabipasta tot yoghurtdikte.
  • Snijd de palingfilets in kleine reepjes.
  • Breng de soep op smaak met het visbouillonblokje en evt wat peper en zout.
  • Serveer de soep in een glas of een kopje.
  • Verdeel de opgeklopte wasabiroom.
  • Leg daarop de gerookte palingfiletreepjes.
  • Garneer met wat rock shives.
  • Serveer met bladerdeegstengels.