Aspergeroomsoep met zalm

De ingredienten

  • 500 gr. asperges
  • 1 ui
  • 1 kleine aardappel
  • 1 klontje boter
  • 200 gr. zalm
  • 2 eigelen
  • 1 dl room
  • nootmuskaat
  • 2 el gehakte peterselie
  • zout en peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de geschilde asperges met hun schillen gaar in 1 liter licht gezouten water.
  2. Stoof de gesnipperde ui en de in kleine blokjes gesneden aardappel in een klontje boter.
  3. Schep 1 dl kookvocht van de garende asperges laat de ui en de aardappel zachtjes garen.
  4. Snijd de punten (ongeveer 6 cm) van de asperges houd ze warm.
  5. Vermeng het kookvocht van de asperges met de ui, de aardappel , en de aspergestelen en mix alles fijn met een staafmixer.
  6. Haal de soep door een zeef.
  7. Klop de eigelen los in de room en vermeng met de warme soep.
  8. Verwarm de soep al roerend om het te verdikken (maar zeker niet laten koken) en breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat naar smaak.
  9. Schik de in stukjes gesneden aspergepunten en de in blokjes gesneden rauwe zalm in soepborden en giet er de hete soep over.
  10. Versier met de gehakte peterselie.