Ingrediënten
500 gr. asperges
1 ui
1 kleine aardappel
1 klontje boter
200 gr. zalm
2 eigelen
1 dl room
nootmuskaat
2 el gehakte peterselie
zout en peper
Bereiding
- Kook de geschilde asperges met hun schillen gaar in 1 liter licht gezouten water.
- Stoof de gesnipperde ui en de in kleine blokjes gesneden aardappel in een klontje boter.
- Schep 1 dl kookvocht van de garende asperges laat de ui en de aardappel zachtjes garen.
- Snijd de punten (ongeveer 6 cm) van de asperges houd ze warm.
- Vermeng het kookvocht van de asperges met de ui, de aardappel , en de aspergestelen en mix alles fijn met een staafmixer.
- Haal de soep door een zeef.
- Klop de eigelen los in de room en vermeng met de warme soep.
- Verwarm de soep al roerend om het te verdikken (maar zeker niet laten koken) en breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat naar smaak.
- Schik de in stukjes gesneden aspergepunten en de in blokjes gesneden rauwe zalm in soepborden en giet er de hete soep over.
- Versier met de gehakte peterselie.