Terug naar Recepten

Aspergeroomsoep met zalm

Wit Soep 4 personen 15 - 30 minuten

Aspergeroomsoep met zalm

Ingrediënten

 500 gr. asperges

 1 ui

 1 kleine aardappel

 1 klontje boter

 200 gr. zalm

 2 eigelen

 1 dl room

 nootmuskaat

 2 el gehakte peterselie

 zout en peper

Bereiding

  • Kook de geschilde asperges met hun schillen gaar in 1 liter licht gezouten water.
  • Stoof de gesnipperde ui en de in kleine blokjes gesneden aardappel in een klontje boter.
  • Schep 1 dl kookvocht van de garende asperges laat de ui en de aardappel zachtjes garen.
  • Snijd de punten (ongeveer 6 cm) van de asperges houd ze warm.
  • Vermeng het kookvocht van de asperges met de ui, de aardappel , en de aspergestelen en mix alles fijn met een staafmixer.
  • Haal de soep door een zeef.
  • Klop de eigelen los in de room en vermeng met de warme soep.
  • Verwarm de soep al roerend om het te verdikken (maar zeker niet laten koken) en breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat naar smaak.
  • Schik de in stukjes gesneden aspergepunten en de in blokjes gesneden rauwe zalm in soepborden en giet er de hete soep over.
  • Versier met de gehakte peterselie.