Asperges à  la China

De ingredienten

  • 750 gr. dikke asperges
  • dubbele kipfilet
  • 5 lente-uitjes
  • peper
  • zout
  • reuzel
  • 1/2 bouillonblokje
  • ve-tsin
  • oestersaus

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges schillen en in schuine stukken van 3 cm snijden, evenals de lente-ui.
  2. Kipfilet in blokjes snijden.
  3. 3 eetlepels reuzel smelten in wok. Kipfilet daar in aanbraden.
  4. Wanneer kip gaar is een flinke scheut water toevoegen met peper, zout, 1/2 bouillonblokje en een mespuntje ve-tsin, dit even door laten koken.
  5. Asperges toevoegen en 3 minuten meekoken.
  6. Voeg in de laatste minuut de lente-ui en een scheutje oestersaus toe.