Terug naar Recepten

Asperges à  la China

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges à  la China

Ingrediënten

 750 gr. dikke asperges

 dubbele kipfilet

 5 lente-uitjes

 peper

 zout

 reuzel

 1/2 bouillonblokje

 ve-tsin

 oestersaus

Bereiding

  • Asperges schillen en in schuine stukken van 3 cm snijden, evenals de lente-ui.
  • Kipfilet in blokjes snijden.
  • 3 eetlepels reuzel smelten in wok. Kipfilet daar in aanbraden.
  • Wanneer kip gaar is een flinke scheut water toevoegen met peper, zout, 1/2 bouillonblokje en een mespuntje ve-tsin, dit even door laten koken.
  • Asperges toevoegen en 3 minuten meekoken.
  • Voeg in de laatste minuut de lente-ui en een scheutje oestersaus toe.