Terug naar Recepten

Asperges à la flamande

Wit Bijgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Asperges à la flamande

Ingrediënten

 2 kg witte, schoongemaakte asperges

 4 eieren

 zout

 suiker

 1 stukje foelie

 150 gr. boter

 2 el fijngesnipperde peterselie

 (versgemalen) peper

 nootmuskaat

Bereiding

  • Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
  • Breng de asperges in ruim water met zout, weinig suiker en foelie aan de kook.
  • Kook ze vervolgens in ca. 12-15 minuten (beet)gaar.
  • Zet het vuur uit en laat de asperges in het kookvocht afkoelen en verder garen.
  • Pel intussen de eieren en snijd of prak ze fijn.
  • Laat de boter op zeer laag vuur smelten, maar niet koken, zodat de vaste delen in de boter zakken en het bovenste deel helder wordt.
  • Verwarm intussen de asperges en laat ze goed uitlekken.
  • Leg de uitgelekte asperges op verwarmde borden en verdeel het gehakte ei en de peterselie erover. Of serveer de asperges op een schaal en geef ei en peterselie apart.
  • Giet het heldere deel van de boter in kommetjes en zet de pepermolen en de nootmuskaat op tafel.
  • Lekker met gekookte (kriel)aardappeltjes en (voor de niet-vegetariërs) in aspergekookvocht warm gemaakte plakken beenham.