Asperges à la flamande

De ingredienten

  • 150 gr. boter
  • 1 stukje foelie
  • suiker
  • zout
  • 4 eieren
  • 2 kg witte, schoongemaakte asperges
  • 2 el fijngesnipperde peterselie
  • (versgemalen) peper
  • nootmuskaat

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
  2. Breng de asperges in ruim water met zout, weinig suiker en foelie aan de kook.
  3. Kook ze vervolgens in ca. 12-15 minuten (beet)gaar.
  4. Zet het vuur uit en laat de asperges in het kookvocht afkoelen en verder garen.
  5. Pel intussen de eieren en snijd of prak ze fijn.
  6. Laat de boter op zeer laag vuur smelten, maar niet koken, zodat de vaste delen in de boter zakken en het bovenste deel helder wordt.
  7. Verwarm intussen de asperges en laat ze goed uitlekken.
  8. Leg de uitgelekte asperges op verwarmde borden en verdeel het gehakte ei en de peterselie erover. Of serveer de asperges op een schaal en geef ei en peterselie apart.
  9. Giet het heldere deel van de boter in kommetjes en zet de pepermolen en de nootmuskaat op tafel.
  10. Lekker met gekookte (kriel)aardappeltjes en (voor de niet-vegetariërs) in aspergekookvocht warm gemaakte plakken beenham.