Asperges à la Polonaise

De ingredienten

  • 1 kg witte asperges
  • 2 eieren
  • 1 bosje kervel
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 50 gram roomboter
  • zout en peper
  • beetje suiker
  • 2 eetlepels paneermeel

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges zorgvuldig, snij ze allemaal op dezelfde lengte af.
  2. Breng een pan water met zout en een lepeltje suiker aan de kook en laat hierin de asperges 20 minuten koken.
  3. Kook ondertussen de eieren in tien minuten hard.
  4. Was wat kervel, peterselie en bieslook en hak alles fijn.
  5. Laat de asperges uitlekken en leg ze op een schaal.
  6. Hak de eieren fijn.
  7. Smelt de boter in een pan en laat ze lichtbruin worden.
  8. Doe er dan het paneermeel in, de kruiden en de gehakte eieren.
  9. Doe er een snufje zout en peper bij.
  10. Meng goed op het vuur en schenk het mengsel over de asperges.