Terug naar Recepten

Asperges en langoustines

Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Asperges en langoustines

Ingrediënten

 12 witte asperges

 100 gr. Hollandse garnalen

 8 langoustine staarten

 Klein blikje mais

 2 el. room

 2 el. honing

Bereiding

  • De maïs laten uitlekken en pureren in een keukenmachine en door een zeef wrijven.
  • De room erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
  • De asperges koken in water met 12 gram zout per liter water en af laten koelen.
  • De aspergekoppen (7 cm) eraf snijden en in de lengte doorsnijden, met de platte kant naar buiten gericht en rechtop in een rond vormpje (Ø 5 cm) verdelen.
  • De steker afvullen met Hollandse garnalen en in de koelkast wegzetten.
  • Eventueel de garnalen met een klein beetje cocktailsaus aan elkaar binden.
  • De honing verhitten op middelhoog vuur in een pan met anti-aanbaklaag.
  • Als de honing wat bruin wordt de overgebleven aspergestelen hierin karamelliseren.
  • De langoustinestaarten in olijfolie aanbakken (2 minuten).
  • De stekers op borden zetten en voorzichtig het taartje lossen.
  • De aspergestelen schuin ervoor leggen, daarop de langoustines leggen.
  • Als laatste met een lepel een mooie streep zalf van maïs ervoor leggen.
  • Eventueel nog garneren met wat blaadjes mooie sla.

Eet smakelijk!