Asperges en rundvlees in rode pepersaus

De ingredienten

  • 250 gr. rosbieflapjes á  la minute
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el. Teriyaki-marinade
  • 350 gr. groene asperges
  • 1 middelgrote ui
  • 1-2 rode pepers
  • 15 gr. verse koriander
  • 2-3 el. zilveruitjes
  • 150 gr. kant-en-klare voorgekookte Chinese mie

Informatie

  • Groen
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de rosbieflapjes in 2 cm brede repen.
  2. Snijd de knoflookteen in flinterdunne plakjes.
  3. Schep vleesrepen en knoflookplakjes om met de Teriyaki-marinade.
  4. Haal van de onderkant van de asperges een stukje af van 1-2 cm, snijd de asperges in schuine stukken van 4-5 cm en snijd deze stukken weer in dikke lengteplakjes.
  5. Halveer de ui en snijd de helften in smalle partjes.
  6. Halveer de pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  7. Pluk de korianderblaadjes van de takjes en snijd het blad wat fijner.
  8. Laat het vlees uitlekken, vang het marinadevocht op.
  9. Verhit de wok op hoog vuur droog voor, schenk de olie in de wok en roerbak het vlees hierin op hoog vuur in 3-4 minuten mooi bruin.
  10. Schep de asperges erbij en roerbak 2 minuten.
  11. Schep de ui, pepersnippers en knoflookplakjes erbij en roerbak 1 minuut.
  12. Roer de voorgekookte mie en het marinadevocht erbij en warm het gerecht al omscheppend goed door.
  13. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  14. Strooi de koriander (van het vuur af) over het gerecht.