Terug naar Recepten

Asperges en rundvlees in rode pepersaus

Groen Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Asperges en rundvlees in rode pepersaus

Ingrediënten

 250 gr. rosbieflapjes á  la minute

 1 teentje knoflook

 3 el. Teriyaki-marinade

 350 gr. groene asperges

 1 middelgrote ui

 1-2 rode pepers

 15 gr. verse koriander

 2-3 el. zilveruitjes

 150 gr. kant-en-klare voorgekookte Chinese mie

Bereiding

  • Snijd de rosbieflapjes in 2 cm brede repen.
  • Snijd de knoflookteen in flinterdunne plakjes.
  • Schep vleesrepen en knoflookplakjes om met de Teriyaki-marinade.
  • Haal van de onderkant van de asperges een stukje af van 1-2 cm, snijd de asperges in schuine stukken van 4-5 cm en snijd deze stukken weer in dikke lengteplakjes.
  • Halveer de ui en snijd de helften in smalle partjes.
  • Halveer de pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  • Pluk de korianderblaadjes van de takjes en snijd het blad wat fijner.
  • Laat het vlees uitlekken, vang het marinadevocht op.
  • Verhit de wok op hoog vuur droog voor, schenk de olie in de wok en roerbak het vlees hierin op hoog vuur in 3-4 minuten mooi bruin.
  • Schep de asperges erbij en roerbak 2 minuten.
  • Schep de ui, pepersnippers en knoflookplakjes erbij en roerbak 1 minuut.
  • Roer de voorgekookte mie en het marinadevocht erbij en warm het gerecht al omscheppend goed door.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Strooi de koriander (van het vuur af) over het gerecht.