Terug naar Recepten

Asperges gemarineerd met jonge boeren kaas

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges gemarineerd met jonge boeren kaas

Ingrediënten

 1kg. asperges

 1 el kappertjes

 1 tl kruidenmosterd of andere

 2 el gehakte peterselie

 1/2 dl. witte wijn azijn

 1 dl. witte wijn

 2 dl. zonnebloem olie

 zout / peper

 200 gr. jonge boeren kaas

 100 gr. pijnboom pitten

 1/2 krop lollo rosso

 1/2 krop veldsla

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en houd ze warm.
  • In de tijd dat de asperges koken kun je de dressing (marinade) maken.
  • Roer de kappertjes, de mosterd, de peterselie, de azijn, de wijn, de olie, zout en peper tot een dressing.
  • Giet de dressing over de warme asperges en laat ze minstens 5 min. in marineren.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten.
  • Verdeel de lollo rosso in stukjes en meng deze met de veldsla.
  • Snijd de asperges in de lengte door.
  • Verdeel de slasoorten over 4 borden.
  • Schik de asperges op de borden en bestrooi met de kaasblokjes en de pijnboompitten.