Asperges gemarineerd met jonge boeren kaas

De ingredienten

  • 1kg. asperges
  • 1 el kappertjes
  • 1 tl kruidenmosterd of andere
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1/2 dl. witte wijn azijn
  • 1 dl. witte wijn
  • 2 dl. zonnebloem olie
  • zout / peper
  • 200 gr. jonge boeren kaas
  • 100 gr. pijnboom pitten
  • 1/2 krop lollo rosso
  • 1/2 krop veldsla

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en houd ze warm.
  2. In de tijd dat de asperges koken kun je de dressing (marinade) maken.
  3. Roer de kappertjes, de mosterd, de peterselie, de azijn, de wijn, de olie, zout en peper tot een dressing.
  4. Giet de dressing over de warme asperges en laat ze minstens 5 min. in marineren.
  5. Snijd de kaas in kleine blokjes.
  6. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten.
  7. Verdeel de lollo rosso in stukjes en meng deze met de veldsla.
  8. Snijd de asperges in de lengte door.
  9. Verdeel de slasoorten over 4 borden.
  10. Schik de asperges op de borden en bestrooi met de kaasblokjes en de pijnboompitten.