Terug naar Recepten
Asperges gemarineerd met jonge boeren kaas
Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
1kg. asperges
1 el kappertjes
1 tl kruidenmosterd of andere
2 el gehakte peterselie
1/2 dl. witte wijn azijn
1 dl. witte wijn
2 dl. zonnebloem olie
zout / peper
200 gr. jonge boeren kaas
100 gr. pijnboom pitten
1/2 krop lollo rosso
1/2 krop veldsla
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en houd ze warm.
- In de tijd dat de asperges koken kun je de dressing (marinade) maken.
- Roer de kappertjes, de mosterd, de peterselie, de azijn, de wijn, de olie, zout en peper tot een dressing.
- Giet de dressing over de warme asperges en laat ze minstens 5 min. in marineren.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten.
- Verdeel de lollo rosso in stukjes en meng deze met de veldsla.
- Snijd de asperges in de lengte door.
- Verdeel de slasoorten over 4 borden.
- Schik de asperges op de borden en bestrooi met de kaasblokjes en de pijnboompitten.