Asperges in citrusdressing

De ingredienten

  • 1 tl Provencaalse kruiden
  • 1 el limoensap
  • 1,5 dl extra vièrge olijfolie
  • 1 kleine sinaasappel
  • 1 kg wite asperges
  • 1 tl mosterd
  • snufje suiker

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges zorgvuldig en snijd ongeveer 2 cm van de onderzijde af.
  2. Vul een pan met water en voeg de asperges en een snufje zout toe, zorg dat de asperges net onder staan. Breng het water aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat nog 15 minuten doorgaren.
  3. Was de sinaasappel en rasp de helft van de schil.
  4. Pers de sinaasappel.
  5. Klop het sinaasappelsap met de olie, het limoensap, de helft van de sinaasappelrasp, kruiden mosterd en suiker tot een marinade.
  6. Leg de asperge in een schaal en schenk de marinade erover.
  7. Bestrooi ze met de rest van het sinaasappelrasp.
  8. Laat de dressing minstens 1 uur intrekken.