Ingrediënten
1 kg wite asperges
1 kleine sinaasappel
1,5 dl extra vièrge olijfolie
1 el limoensap
1 tl Provencaalse kruiden
1 tl mosterd
snufje suiker
Bereiding
- Schil de asperges zorgvuldig en snijd ongeveer 2 cm van de onderzijde af.
- Vul een pan met water en voeg de asperges en een snufje zout toe, zorg dat de asperges net onder staan. Breng het water aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat nog 15 minuten doorgaren.
- Was de sinaasappel en rasp de helft van de schil.
- Pers de sinaasappel.
- Klop het sinaasappelsap met de olie, het limoensap, de helft van de sinaasappelrasp, kruiden mosterd en suiker tot een marinade.
- Leg de asperge in een schaal en schenk de marinade erover.
- Bestrooi ze met de rest van het sinaasappelrasp.
- Laat de dressing minstens 1 uur intrekken.