Terug naar Recepten

Asperges in citrusdressing

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges in citrusdressing

Ingrediënten

 1 kg wite asperges

 1 kleine sinaasappel

 1,5 dl extra vièrge olijfolie

 1 el limoensap

 1 tl Provencaalse kruiden

 1 tl mosterd

 snufje suiker

Bereiding

  • Schil de asperges zorgvuldig en snijd ongeveer 2 cm van de onderzijde af.
  • Vul een pan met water en voeg de asperges en een snufje zout toe, zorg dat de asperges net onder staan. Breng het water aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat nog 15 minuten doorgaren.
  • Was de sinaasappel en rasp de helft van de schil.
  • Pers de sinaasappel.
  • Klop het sinaasappelsap met de olie, het limoensap, de helft van de sinaasappelrasp, kruiden mosterd en suiker tot een marinade.
  • Leg de asperge in een schaal en schenk de marinade erover.
  • Bestrooi ze met de rest van het sinaasappelrasp.
  • Laat de dressing minstens 1 uur intrekken.