Asperges in een knapperjasje

De ingredienten

  • 16 witte asperges
  • 125 g bloem
  • 50 g pijnboompitten
  • 0,2 l droge witte wijn
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 3 el olijfolie
  • 50 g geraspte parmesaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood pepertje zonder zaad
  • 3 el fijngehakte bladpeterselie
  • zout
  • Frituurolie

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Snack
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges schillen en op eigen wijze met wat zout juist gaar koken en goed uit laten lekken.
  2. Pijnboompitten in een hete droge koekenpan lichtbruin roosteren, af laten koelen en zeer fijn hakken.
  3. Knoflook pellen en uitpersen.
  4. Pepertje zeer fijn hakken.
  5. Eieren, eidooiers, olie, wijn, bloem en snufje zout tot een glad beslag kloppen.
  6. Pijnboompitten, kaas, peterselie, pepertje en knoflook erdoor kloppen.
  7. Frituurolie verhitten tot 180 graden.
  8. Asperges goed door het beslag halen en met 4 tegelijk 3 minuten frituren.
  9. Even uit laten lekken op keukenpapier en warm serveren.