Asperges in een ovenpannetje

De ingredienten

  • 500 gr witte asperges
  • zout, peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el bloem
  • 1 pakje saus voor asperges
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 4 witte champignons en 4 kastanje champignons
  • 2 kalfslapjes
  • 3 el olie
  • 50 g boter
  • 1 eierdooier
  • scheutje droge witte wijn

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Ontdooi het bladerdeeg. Schil de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 2 cm. Houd de kopjes apart.
  2. Champignons schoonmaken en halveren.
  3. Kook de asperges 5 min. in water met wat zout. Leg de kopjes erbij en laat de asperges nog een paar min. koken.
  4. Vlees met zout en peper inwrijven.
  5. Bloem en paprikapoeder vermengen en het vlees erin wentelen.
  6. Olie verhitten en het vlees 5 min. bakken onder regelmatig keren.
  7. Champignons meebakken, daarna scheutje wijn bijvoegen.
  8. Aspergesaus bereiden zoals aangegeven en boter toevoegen.
  9. Snijd het vlees in stukken.
  10. Het vlees, champignons en asperges in 2 ovenpannetjes doen en de saus hierover verdelen.
  11. Het bladerdeeg over de pannetjes bedekken en bestrijken met eierdooier.
  12. Zet de pannetjes zo'n 15 min. in een voorverwarmde oven op 220 °C.
  13. Serveer de pannetjes rechtstreeks op tafel aan de personen op een onderzetter.