Terug naar Recepten

Asperges in gevoerde ham

Wit Lunch 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges in gevoerde ham

Ingrediënten

 1,5 kg. asperges

 20 gr. zout

 8 el mayonaise

 2 eieren

 1 dl room

 8 plakken gekookte ham

 1/2 bosje peterselie

 zout

 peper

Bereiding

  • Schil en kook de asperges.
  • Splits de eieren en roer de eierdooiers en de mosterd door elkaar.
  • Klop er in het begin druppel voor druppel de slaolie door.
  • Pers de citroen uit en zeef het sap.
  • Sla de room licht op.
  • Pel de eieren en wrijf ze met een houten lepel door een zeef.
  • Meng de fijngewreven eierenmassa door de mayonaise en roer er de room door.
  • Breng de mayonaise op smaak met zout, flink wat peper, een paar druppeltjes citroensap en wat Worcestershiresaus.
  • Haal de asperges uit het kooknat en laat uitlekken en afkoelen.
  • Was de peterselie onder koud stromend water, sla het bosje goed droog en droog eventueel nog wat na met keukenpapier.
  • Trek de blaadjes van de stelen en hak de blaadjes heel fijn. (fijn knippen kan ook met een keukenschaar).
  • Leg de plakken ham uit elkaar, bestrijk ze met het eieren-mayonaisemengsel en leg op elke plak twee asperges.
  • Rol de ham en leg de rolletjes op een serveerschaal.
  • Strooi er de fijngehakte peterselie over.