Asperges in ham/kaassaus

De ingredienten

  • 500 g geschilde asperges
  • 2 bossen lenteuitjes
  • 150 g ham (iets dikker geneden)
  • 2 el bloem
  • 1 bouillonblokje
  • 2 tl provinciaalse kruiden
  • 100 g geraspte kaas
  • klein bekertje creme fraiche

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges gaar koken (kookvocht bewaren) en in stukken van 3 cm snijden.
  2. Lente-uitjes in dunne ringen snijden.
  3. Ham in stukjes snijden.
  4. De lente-uitjes even fruiten in een beetje boter.
  5. Voeg de klein gesneden ham toe.
  6. Hier doorheen de bloem roeren en het verdunnen met het kookvocht van de asperges tot er een gebonden saus ontstaat.
  7. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe (begin met een halve als de ham erg zout is dat waarschijnlijk genoeg).
  8. Voeg de Provençaalse kruiden, de geraspte kaas en de creme fraiche toe en meng alles goed door elkaar.
  9. Voeg als laatste de asperges toe.