Terug naar Recepten

Asperges in ham/kaassaus

Wit Bijgerecht 4 personen Max. 15 minuten

Asperges in ham/kaassaus

Ingrediënten

 500 g geschilde asperges

 2 bossen lenteuitjes

 150 g ham (iets dikker geneden)

 2 el bloem

 1 bouillonblokje

 2 tl provinciaalse kruiden

 100 g geraspte kaas

 klein bekertje creme fraiche

Bereiding

  • Asperges gaar koken (kookvocht bewaren) en in stukken van 3 cm snijden.
  • Lente-uitjes in dunne ringen snijden.
  • Ham in stukjes snijden.
  • De lente-uitjes even fruiten in een beetje boter.
  • Voeg de klein gesneden ham toe.
  • Hier doorheen de bloem roeren en het verdunnen met het kookvocht van de asperges tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe (begin met een halve als de ham erg zout is dat waarschijnlijk genoeg).
  • Voeg de Provençaalse kruiden, de geraspte kaas en de creme fraiche toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de asperges toe.