Asperges in kipfilet

De ingredienten

  • 500 g asperges
  • 100 g kipfilet (vleeswaar)
  • 20 g bloem
  • 20 g boter
  • ca 4 dl bouilon van poeder of blokje
  • 40 g geraspte kaas
  • vers geknipte peterselie
  • 1 hard gekookt ei in plakjes gesneden

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Bereiding

  1. Vet een langwerpige ovenschaal in.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    1. Schil de asperges en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af.
    2. Kook de asperges in 3 min beetgaar.
      1. Wikkel de asperges in de plakjes kipfilet en schik in de ovenschaal.
      2. Verhit de boter, maar laat niet bruin worden.
      3. Doe de bloem erbij en laat een halve minuut, al roerend, garen.
      4. Schenk er scheutje voor scheutje zoveel bouillon bij zodat een dikke saus (roux) ontstaat.
      5. Pureer de aspergepunten en voeg samen met de geraspte kaas aan de roux toe.
      6. Schep gelijkmatig over de kip/aspergerolletjes.
      7. Zet ca 30 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi licht gekleurd is.
      8. Haal uit de oven en garneer met de plakjes ei en de vers geknipte peterselie.