Terug naar Recepten

Asperges in kipfilet

Wit Hoofdgerecht 2 personen 30 - 45 minuten

Asperges in kipfilet

Ingrediënten

 500 g asperges

 100 g kipfilet (vleeswaar)

 20 g bloem

 20 g boter

 ca 4 dl bouilon van poeder of blokje

 40 g geraspte kaas

 vers geknipte peterselie

 1 hard gekookt ei in plakjes gesneden

Voorbeiding

  • Vet een langwerpige ovenschaal in.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af.
  • Kook de asperges in 3 min beetgaar.
  • Wikkel de asperges in de plakjes kipfilet en schik in de ovenschaal.
  • Verhit de boter, maar laat niet bruin worden.
  • Doe de bloem erbij en laat een halve minuut, al roerend, garen.
  • Schenk er scheutje voor scheutje zoveel bouillon bij zodat een dikke saus (roux) ontstaat.
  • Pureer de aspergepunten en voeg samen met de geraspte kaas aan de roux toe.
  • Schep gelijkmatig over de kip/aspergerolletjes.
  • Zet ca 30 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi licht gekleurd is.
  • Haal uit de oven en garneer met de plakjes ei en de vers geknipte peterselie.