Terug naar Recepten

Asperges met aardappelrucolasalade, kwarteleitjes en gerookte zalm.

Paars Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Asperges met aardappelrucolasalade, kwarteleitjes en gerookte zalm.

Ingrediënten

 10 witte asperges

 10 groene asperges

 400 g krieltjes in de schil

 1 bakje kwarteleitjes

 1 sinaasappel

 125 ml bekertje creme fraiche

 1,5 el mayonaise

 0,5 el mierikswortelpasta

 Zout en versgemalen peper

 2 bakjes rucola

 6 plakjes gerookte zalm

Bereiding

  • Snijd het harde stukje van de onderkanten van de asperges.
  • Schil de witte asperges.
  • Kook eerst de witte asperges ongeveer 10 minuten en dan de groene asperges ongeveer 5 minuten apart in water met zout beetgaar.
  • Kook de krieltjes in de schil tot ze gaar, maar wel nog stevig zijn.
  • Kook de kwarteleitjes 4 min en laat ze afkoelen.
  • Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de helft van de schil.
  • Roer een sausje van crème fraîche, de mayonaise, de mierikswortel, het sinaasappelrasp en zout en peper.
  • Snijd de rucola grof en schep er de krieltjes en 3 eetlepels van de saus door.
  • Schep de krieltjessalade in een bergje op het bord en leg de witte en groene asperges ernaast.
  • Leg ook de gerookte zalm, mooi ernaast.
  • Verdeel de kwarteleitjes en leg ze bovenop het gerecht.