Asperges met aardbeien en perenvinaigrette

De ingredienten

  • 500 gr asperges
  • 500 gr aardbeien
  • 6 el olie
  • 3 el witte wijn azijn
  • 1 el peren diksap
  • peper
  • zout
  • kervel of peterselie

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Nagerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. De asperges schillen en 5 minuten blancheren in kokend gezouten water. Laat de asperges afkoelen.
  2. De aardbeien schoonmaken.
  3. Maak een vinaigrette van de olie, witte wijn azijn, perendiksap, peper en zout.
  4. De geblancheerde afgekoelde asperges samen met de aardbeien verdelen over 4 dessertborden of dessertschaaltjes.
  5. De zelfgemaakte vinaigrette verdelen over de aardbeien en de asperges.
  6. Garneren met een takje peterselie of kervel.