Terug naar Recepten

Asperges met aardbeien en perenvinaigrette

Wit Nagerecht 4 personen Max. 15 minuten

Asperges met aardbeien en perenvinaigrette

Ingrediënten

 500 gr asperges

 500 gr aardbeien

 6 el olie

 3 el witte wijn azijn

 1 el peren diksap

 peper

 zout

 kervel of peterselie

Bereiding

  • De asperges schillen en 5 minuten blancheren in kokend gezouten water. Laat de asperges afkoelen.
  • De aardbeien schoonmaken.
  • Maak een vinaigrette van de olie, witte wijn azijn, perendiksap, peper en zout.
  • De geblancheerde afgekoelde asperges samen met de aardbeien verdelen over 4 dessertborden of dessertschaaltjes.
  • De zelfgemaakte vinaigrette verdelen over de aardbeien en de asperges.
  • Garneren met een takje peterselie of kervel.