Asperges met ansjovisboter

De ingredienten

  • 2 kg. asperges
  • 20 gr. zout
  • 40 gr. ansjovisfilets
  • 100 gr. boter (op kamertemperatuur)

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Gaar de asperges volgens het basisrecept.
  2. Terwijl de asperges staan te garen heeft de 100 gr boter de gelegenheid om op kamertemperatuur te komen.
  3. Haal de ansjovisfilets uit de olie, dep ze goed droog en maak er een puree van door ze met een houten lepel door een zeef te drukken of door ze in een blender te stoppen.
  4. Roer de boter smeuig, vermeng ze met de ansjovispuree en druk ze nogmaals door een zeef.
  5. Vul een spuitzak met de ansjovisboter en spuit een toefje op elk bord.
  6. Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.