Terug naar Recepten

Asperges met Aurorasaus

Wit Bijgerecht 4 personen Max. 15 minuten

Asperges met Aurorasaus

Ingrediënten

 2 kg asperges

 20 gr. zout

 40 gr. bloem

 50 gr. boter

 3,5 dl kalfsfond of aspergenat

 100 gr. champignons

 witte peper uit de molen

 cayennepeper

 zout

 tomatenpuree

 boter

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Maak - terwijl de asperges staan te garen - de Aurorasaus.
  • Spoel de champignons onder de koude kraan af en verwijder aanhangende zandkorreltjes.
  • Kook de champignons in wat water met een beetje van de kalfsfond, een minuut of tien is voldoende (Alleen het kooknat wordt gebruikt).
  • Maak intussen een blanke roux door de 50 gram boter te smelten en ze uit te laten bruisen zonder dat ze verkleurt.
  • Strooi de bloem erover en laat ze vijf minuten - onder voortdurend roeren garen.
  • Voeg er de kalfsfond/aspergenat bij en breng de saus al roerend aan de kook.
  • Laat een paar minuten doorkoken, voeg er het kooknat van de champignons aan toe en breng de saus op smaak met witte peper, zout en cayennepeper.
  • Roer er een paar stukjes boter door en giet de fluwelige saus in een kommetje.
  • Roer de tomatenpuree glad en giet de puree cirkelsgewijs op de saus.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.
  • Geef er de Aurorasaus apart bij.