Terug naar Recepten

Asperges met bearnaisesaus

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met bearnaisesaus

Ingrediënten

 2 kg asperges

 20 gr. zout

 1 dl water

 1 dl dragonazijn

 3 sjalotjes

 6 peperkorrels

 2 laurierblaadjes

 3 eieren

 175 gr. boter

 1 el dragon

 1 el kervel

 zout

 cayennepeper

 Worcestershiresaus

Voorbeiding

.

Bereiding

  • Maak de sjalotjes schoon en hak ze zeer fijn.
  • Maak ook de dragon en de kervel schoon en hak die fijn.
  • Kneus de peperkorrels.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Breng het water met de dragonazijn aan de kook en voeg er de fijngehakte sjalotjes, de laurierblaadjes en de gekneusde peperkorrels aan toe. Laat de inhoud tot de helft inkoken.
  • Terwijl de asperges staan te garen kan de bearnaisesaus verder afgemaakt worden.
  • De ingekookte vloeistof zeven en een beetje af laten koelen.
  • De eieren splitsen en de dooiers bij de vloeistof voegen.
  • Zet de sauspan in een grotere pan met heet water (au bain marie) en klop tot de vloeistof bindt.
  • Smelt de boter en voeg die in een dun straaltje schenkend, langzaam en onder voortdurend roeren toe.
  • Roer er de fijngehakte kervel en dragon door en breng de saus op smaak met wat zout, cayennepeper en een paar druppeltjes Worcestershiresaus.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.
  • Schep een paar lepeltjes van de saus over het midden van de asperges en geef de rest van de saus in een sauskommetje.