Asperges met bechamelsaus

De ingredienten

  • 2 kg asperges
  • 20 gr. zout
  • 35 gr. bloem
  • 50 gr. boter
  • 75 gr. kalfsvlees
  • 25 gr. ui
  • 1/2 ltr. melk
  • 1 takje tijm
  • 3 peperkorrels
  • nootmuskaat

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

 

  1. Pel de ui en snij hem in blokjes
  2. Plet de peperkorrels met een zwaar mes of een deegroller.
  3. Snijd het kalfsvlees in kleine blokjes.
  4. Smelt het klontje boter in een pannetje en smoor er de ui, het kalfsvlees, de geplette peperkorrels, de tijm en een mespuntje nootmuskaat in geurende 10 minuten.
  5. Breng de melk aan de kook.
  6. Smelt de 40 gram boter in een saus pannetje en roer er de bloem door.
  7. Laat de massa 5 minuten garen en giet er dan de hete melk bij.
  8. Voeg er- onder voortdurend roeren- de inhoud van het pannetje gesmoord kalfsvlees aan toe.
  9. Laat de saus 20 minuten doorkoken, zeef hem door een fijngeweven doek en dek af met een beboterd papiertje.
  10. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  11. Verwarm de bechamelsaus terwijl de asperges staan te garen.
  12. Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
  13. Verdeel de asperges over de borden en schenk enkele lepels bechamelsaus midden over de asperges.
  14. Geef de rest van de saus apart in een kommetje