Terug naar Recepten

Asperges met bechamelsaus

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met bechamelsaus

Ingrediënten

 2 kg asperges

 20 gr. zout

 35 gr. bloem

 50 gr. boter

 75 gr. kalfsvlees

 25 gr. ui

 1/2 ltr. melk

 1 takje tijm

 3 peperkorrels

 nootmuskaat

Bereiding

  • Pel de ui en snij hem in blokjes
  • Plet de peperkorrels met een zwaar mes of een deegroller.
  • Snijd het kalfsvlees in kleine blokjes.
  • Smelt het klontje boter in een pannetje en smoor er de ui, het kalfsvlees, de geplette peperkorrels, de tijm en een mespuntje nootmuskaat in geurende 10 minuten.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Smelt de 40 gram boter in een saus pannetje en roer er de bloem door.
  • Laat de massa 5 minuten garen en giet er dan de hete melk bij.
  • Voeg er- onder voortdurend roeren- de inhoud van het pannetje gesmoord kalfsvlees aan toe.
  • Laat de saus 20 minuten doorkoken, zeef hem door een fijngeweven doek en dek af met een beboterd papiertje.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Verwarm de bechamelsaus terwijl de asperges staan te garen.
  • Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
  • Verdeel de asperges over de borden en schenk enkele lepels bechamelsaus midden over de asperges.
  • Geef de rest van de saus apart in een kommetje