Terug naar Recepten

Asperges met blanke saus

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met blanke saus

Ingrediënten

 2 kg asperges

 20 gr. zout

 2 eieren

 3 tl witte wijnazijn

 120 gr. boter

 nootmuskaat

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • De blanke saus wordt gemaakt in de tijd die de asperges nodig hebben om gaar te worden.
  • Splits de eieren en doe de dooiers met de witte wijnazijn, de nootmuskaat, een vingergreep zout en een steekje boter in een pan met dikke bodem.
  • Verwarm het mengsel langzaam en onder rustig roeren.
  • Wanneer de massa glad is, beetje voor beetje de rest van de boter erdoor roeren. De saus mag niet te heet worden omdat ze dan gaat schiften.
  • Wanneer de saus op dikte is, op smaak maken en op een rechaud warm houden.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.
  • Geef er een paar lepeltjes saus bij.