Terug naar Recepten

Asperges met Bonnefoysaus

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met Bonnefoysaus

Ingrediënten

 2 kg asperges

 20 gr. zout

 3 dl kalfsbouillon of aspergenat

 2 uien

 1 dl droge witte wijn

 50 gr. boter

 35 gr. bloem

 peper

 dragonblaadjes

 1/2 citroen

 boter

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Terwijl de asperges staan te garen is de Bonnefoysaus aan de beurt.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  • Giet de wijn in een pannetje en doe er de uiensnippers bij en breng de wijn aan de kook. Laat de wijn tot ongeveer de helft inkoken.
  • Maak intussen van de boter en de bloem een blanke roux door de boter te smelten, ze zonder verkleuren uit te laten bruisen en er de bloem door te roeren.
  • Laat de massa in vijf minuten garen en roer er de kalfsbouillon of het aspergenat door.
  • Zeef de ingekookte wijn en voeg die bij de saus.
  • Laat de saus een paar minuten doorkoken en maak intussen de dragonblaadjes schoon en hak ze fijn.
  • Pers de citroen uit en zeef het sap.
  • Klop de saus op met wat steekjes boter, roer er de fijngehakte dragonblaadjes door en breng de saus op smaak met peper en zout en een paar druppeltjes citroensap.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.
  • Geef over het midden van de asperges een beetje Bonnefoysaus en geef de rest van de saus in een sauskommetje.