Terug naar Recepten

Asperges met Devonshire saus

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met Devonshire saus

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 20 gr. zout

 35 gr. bloem

 50 gr. boter

 3,5 dl kalfsfond of aspergenat

 1/2 citroen

 2 eieren

 100 gr. gerookte ossentong

 witte peper uit de molen

Bereiding

  • Trek de bouillon en laat hem langzaam inkoken tot er 3.5 dl over is.
  • Zet deze kalfsfond koel weg.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • In de tijd dat de asperges staan te garen kan de Devonshire saus gemaakt worden.
  • Maak een blonde roux door de boter in een sauspan te smelten en ze uit te laten bruisen zonder dat ze verkleurt.
  • Voeg er de bloem bij en laat de roux onder voortdurend roeren vijf minuten garen.
  • Giet de kalfsfond of het aspergenat erbij en laat de saus enkele minuten doorkoken.
  • Breng ze op smaak met peper en zout.
  • Snijd de gerookte ossentong in smalle reepjes.
  • Splits de eieren, werk de dooiers door de saus.
  • Pers de citroen uit, zeef het sap en voeg naar smaak citroensap toe.
  • Roer er ten slotte de reepjes ossentong door.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.
  • Schep over het midden van de asperges een paar lepeltjes Devonshire saus en geef de rest van de saus in een sauskommetje.