Terug naar Recepten

Asperges met Duitse saus

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met Duitse saus

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 20 gr. zout

 5 dl kalfsfond

 50 gr. bloem

 50 gr. boter

 1 ei

 1/2 dl room

 1/2 citroen

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Terwijl de asperges staan te garen is de saus aan de beurt.
  • Smelt daarvoor 50 gram boter in een pannetje, laat ze uitbruisen zonder dat ze verkleurt en strooi er de bloem bij.
  • Laat de roux onder voortdurend roeren vijf minuten garen, giet er de kalfsfond beetje bij beetje bij en laat de saus vijf tot tien minuten zachtjes doorkoken.
  • Pers de citroen uit en zeef het sap.
  • Splits het ei, roer de dooier door de room.
  • Neem de saus van het vuur een roer de room door de saus.
  • Breng de saus op smaak met wat citroensap.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.
  • Schep enkele lepeltjes Duitse saus over de asperges en serveer de rest in een apart sauskommetje.