Ingrediënten
1 kg. groene asperges
1 kg. witte asperges
1 hardgekookt ei
1 tl mosterd
1,5 dl maïskiemolie
1 tl mosterd
2,5 el citroensap
1 geperst teentje knoflook
peper, zout
1 dl koksroom
2 sardines uit blik zonder vel of graten
2 el tomaatblokjes
2 el versgehakte bieslook
2 el versgehakte peterselie
2 el kappertjes
Bereiding
- Maak een mayonaise van de eidooier en de olie (zorg dat beide ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn).
- Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eidooier en voeg de mosterd, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe.
- Pureer de sardines in een keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room.
- Leg om en om 3 groene en 3 witte asperges op de borden en drapeer de saus erop.
- Prak het hardgekookte ei fijn.
- Garneer het gerecht met de tomaatblokjes, de bieslook, de peterselie, de kappertjes en het ei.