Terug naar Recepten

Asperges met een Italiaans tintje

Paars Hoofdgerecht 0 personen 30 - 45 minuten

Asperges met een Italiaans tintje

Ingrediënten

 1 kg. groene asperges

 1 kg. witte asperges

 1 hardgekookt ei

 1 tl mosterd

 1,5 dl maïskiemolie

 1 tl mosterd

 2,5 el citroensap

 1 geperst teentje knoflook

 peper, zout

 1 dl koksroom

 2 sardines uit blik zonder vel of graten

 2 el tomaatblokjes

 2 el versgehakte bieslook

 2 el versgehakte peterselie

 2 el kappertjes

Bereiding

  • Maak een mayonaise van de eidooier en de olie (zorg dat beide ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn).
  • Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eidooier en voeg de mosterd, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe.
  • Pureer de sardines in een keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room.
  • Leg om en om 3 groene en 3 witte asperges op de borden en drapeer de saus erop.
  • Prak het hardgekookte ei fijn.
  • Garneer het gerecht met de tomaatblokjes, de bieslook, de peterselie, de kappertjes en het ei.