Terug naar Recepten

Asperges met eieren, ham en basilicumboter

Wit Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Asperges met eieren, ham en basilicumboter

Ingrediënten

 400 gr. witte asperges

 10 gr. verse basilicum

 3 eieren

 450 gr krieltjes in de schil

 zout

 peper

 1 teentje knoflook

 75 gr. plakken gekookte beenham

 75 gr. plakken gedroogde rauwe ham

 60 gr. boter

Bereiding

  • Breng 1 liter water aan de kook. Snijd een stukje van de stelen van de asperges.
  • Pluk het basilicumblad af, leg de blaadjes op elkaar en snijd ze in repen.
  • Kook de krieltjes in 18 minuten gaar in kokend water. Voeg desgewenst 1 tl zout toe.
  • Leg na 10 minuten de eieren erbij en kook ze 8 minuten mee.
  • Kook de asperges in 15 min. beetgaar.
  • Neem de eieren uit de pan. Schrik ze onder stromend koud water, pel ze en snijd ze in vieren.
  • Giet de krieltjes af en houd ze warm in de pan.
  • Smelt in een steelpan de boter, knijp de knoflookteen er boven uit en verwarm de boter 1 minuut.
  • Roer de basilicum pas op het allerlaatst bij de warme boter, om zoveel mogelijk smaak te behouden.
  • Serveer de asperges met de beide hamsoorten, eieren, krieltjes en de warme kruidenboter.
  • Voeg naar wens zout en peper toe.