Terug naar Recepten

Asperges met garnalen en tagliatelle

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met garnalen en tagliatelle

Ingrediënten

 1,5 tot 2 kg asperges

 1 dl droge witte wijn (bijvoorbeeld Vin d Alsace

 2 dl crème fraîche

 100 gr. koude boter

 3 el fijngeknipte dille

 zout, peper

 500 gr. (wilde) spinazie

 400 gr. garnalen

 300 gr. groene tagliatelle al dente

Bereiding

  • Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
  • Breng 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
  • Voeg de crème fraiche toe en laat de saus weer inkoken.
  • Monteer de saus voor het serveren met 75 gr. in stukjes verdeelde koude boter, de dille en zout en peper.
  • Was de spinazie.
  • Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2-3 minuten.
  • Voeg de garnalen toe en warm ze even mee.
  • Serveer de gekookte asperges met de tagliatelle, de aspergesaus en de spinazie en garneer met een takje dille.