Asperges met garnalen en tagliatelle

De ingredienten

  • 1,5 tot 2 kg asperges
  • 1 dl droge witte wijn (bijvoorbeeld Vin d Alsace
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 gr. koude boter
  • 3 el fijngeknipte dille
  • zout, peper
  • 500 gr. (wilde) spinazie
  • 400 gr. garnalen
  • 300 gr. groene tagliatelle al dente

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
  2. Breng 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
  3. Voeg de crème fraiche toe en laat de saus weer inkoken.
  4. Monteer de saus voor het serveren met 75 gr. in stukjes verdeelde koude boter, de dille en zout en peper.
  5. Was de spinazie.
  6. Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2-3 minuten.
  7. Voeg de garnalen toe en warm ze even mee.
  8. Serveer de gekookte asperges met de tagliatelle, de aspergesaus en de spinazie en garneer met een takje dille.