Terug naar Recepten

Asperges met garnalen uit de wok

Paars Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met garnalen uit de wok

Ingrediënten

 800 g witte asperges

 200 g groene asperges

 2 lente-uitjes

 14 grote schoongemaakte (chinese) garnalen

 2 el olie

 2 el Japanse sojasaus

 2 el saké (of droge sherry)

 2 el sesamolie

 4 el geschaafde amandelen

 peper en zout

Bereiding

  • Schil de witte asperges. (De groene asperges hoeven niet geschild te worden, alleen als de stengels dikker zijn).Verwijder het onderste (harde )gedeelte en snijd alle asperge schuin in stukken van 4 cm.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in kleine ringetjes.
  • Verhit in de wok de olie en roerbak de witte asperges en lente-uitjes en blijf roerbakken gedurende 2 minuten.
  • Zet het vuur lager, voeg de groene asperges toe en blijf roerbakken gedurende 4 minuten.
  • Voeg de garnalen toe en blijf roerbakken.
  • Schenk er de sojasaus, saké en enkele eetlepels water bij en laat de asperges en de garnalen op een laag vuur beetgaar worden (totdat het vocht helemaal is verdampt).
  • Breng de asperge-garnalenschotel op smaak met sesamolie, peper en zout en roer de geschaafde amandelen er door.