Terug naar Recepten
Asperges met gepocheerde scholfilet waarbij gestoofde worteltjes, aardappelpuree en geserveerd met witte wijnsaus
Paars Hoofdgerecht 1 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
5 witte asperges
3 groene aspergetips
1 scholfilet á 125 gr.
½ liter witte wijn
3 bospeentjes
1 tl. suiker
Klontje boter
2 aardappelen
Klontje roomboter
½ dl melk
2 dl witte wijn
2 dl room
1 sjalotje
50 gr. roomboter in blokjes gesneden
Peper en zout
Bereiding
- Schil de witte asperges en kook beetgaar, laat in het kookvocht liggen.
- Blancheer de groene aspergetips en snijd over de lengte doormidden.
- Maak van de aardappelen, melk en klontje boter een aardappelpuree.
- Snijd de bospeentjes in stukjes van 5 cm en modeleer, stoof daarna gaar in water met boter, suiker en zout.
- Snipper de sjalot fijn en fruit aan in een beetje roomboter, blus af met 2 dl witte wijn en laat voor de helft inkoken, voeg de 2 dl slagroom toe en laat voor de helft inkoken, giet door een zeef en klop er de 50 roomboter doorheen, breng op smaak met peper en zout.
- Breng de ½ liter witte wijn aan de kook.
- Snijd de scholfilet over de lengte doormidden en leg deze in de kokende witte wijn, draai het vuur laag en laat onder het kookpunt garen (pocheren).
- Leg de groene aspergetips nog even bij de witte asperges en verwarm nog even.
- Dresseer de witte asperges op bord leg hier een lepel aardappelpuree op en steek er aan de zijkant de worteltjes in.
- Leg op de aardappelpuree de scholfilets en steek hier de aspergetips bij.
- Serveer er de witte wijnsaus bij.