Asperges met gepocheerde scholfilet waarbij gestoofde worteltjes, aardappelpuree en geserveerd met witte wijnsaus

De ingredienten

  • 5 witte asperges
  • 3 groene aspergetips
  • 1 scholfilet á 125 gr.
  • ½ liter witte wijn
  • 3 bospeentjes
  • 1 tl. suiker
  • Klontje boter
  • 2 aardappelen
  • Klontje roomboter
  • ½ dl melk
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl room
  • 1 sjalotje
  • 50 gr. roomboter in blokjes gesneden
  • Peper en zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 1 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  • Schil de witte asperges en kook beetgaar, laat in het kookvocht liggen.
  • Blancheer de groene aspergetips en snijd over de lengte doormidden.
  • Maak van de aardappelen, melk en klontje boter een aardappelpuree.
  • Snijd de bospeentjes in stukjes van 5 cm en modeleer, stoof daarna gaar in water met boter, suiker en zout.
  • Snipper de sjalot fijn en fruit aan in een beetje roomboter, blus af met 2 dl witte wijn en laat voor de helft inkoken, voeg de 2 dl slagroom toe en laat voor de helft inkoken, giet door een zeef en klop er de 50 roomboter doorheen, breng op smaak met peper en zout.
  • Breng de ½ liter witte wijn aan de kook.
  • Snijd de scholfilet over de lengte doormidden en leg deze in de kokende witte wijn, draai het vuur laag en laat onder het kookpunt garen (pocheren).
  • Leg de groene aspergetips nog even bij de witte asperges en verwarm nog even.
  • Dresseer de witte asperges op bord leg hier een lepel aardappelpuree op en steek er aan de zijkant de worteltjes in.
  • Leg op de aardappelpuree de scholfilets en steek hier de aspergetips bij.
  • Serveer er de witte wijnsaus bij.