Asperges met gepocheerde scholfilet waarbij gestoofde worteltjes, aardappelpuree en geserveerd met witte wijnsaus
De ingredienten
5 witte asperges
3 groene aspergetips
1 scholfilet á 125 gr.
½ liter witte wijn
3 bospeentjes
1 tl. suiker
Klontje boter
2 aardappelen
Klontje roomboter
½ dl melk
2 dl witte wijn
2 dl room
1 sjalotje
50 gr. roomboter in blokjes gesneden
Peper en zout
Informatie
Groen/Wit
1 personen
Hoofdgerecht
Minder dan 30 minuten
Bereiding
Schil de witte asperges en kook beetgaar, laat in het kookvocht liggen.
Blancheer de groene aspergetips en snijd over de lengte doormidden.
Maak van de aardappelen, melk en klontje boter een aardappelpuree.
Snijd de bospeentjes in stukjes van 5 cm en modeleer, stoof daarna gaar in water met boter, suiker en zout.
Snipper de sjalot fijn en fruit aan in een beetje roomboter, blus af met 2 dl witte wijn en laat voor de helft inkoken, voeg de 2 dl slagroom toe en laat voor de helft inkoken, giet door een zeef en klop er de 50 roomboter doorheen, breng op smaak met peper en zout.
Breng de ½ liter witte wijn aan de kook.
Snijd de scholfilet over de lengte doormidden en leg deze in de kokende witte wijn, draai het vuur laag en laat onder het kookpunt garen (pocheren).
Leg de groene aspergetips nog even bij de witte asperges en verwarm nog even.
Dresseer de witte asperges op bord leg hier een lepel aardappelpuree op en steek er aan de zijkant de worteltjes in.
Leg op de aardappelpuree de scholfilets en steek hier de aspergetips bij.