Terug naar Recepten

Asperges met groene boter

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met groene boter

Ingrediënten

 2 kg witte asperges

 20 gr. zout

 30 gr. waterkers (alleen de blaadjes)

 30 gr. spinazieblaadjes

 30 gr. slablaadjes

 100 gr. boter

 1 citroen

 zout

 witte peper uit de molen

Bereiding

  • Zet een schaaltje met 100 gram boter klaar om op kamertemperatuur te komen.
  • Gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Maak intussen de spinazie en de sla schoon en haal de grove nerven uit de slablaadjes.
  • Leg de spinazieblaadjes in kokend water en roer de zachte boter smeuïg.
  • Voeg na vijf minuten de slablaadjes bij de spinazieblaadjes en doe er na weer twee minuten waterkers bij.
  • Haal na een paar seconden de groenten uit het water, spoel ze onder koud water af en droog ze tussen twee doeken of keukenpapier.
  • Hak de groenten ragfijn, vermeng ze met de boter en druk het botermengsel met een houten lepel door een fijne zeef.
  • Pers de citroen ui, zeef het sap.
  • Breng de boter op smaak met wat zout en peper en een druppeltje citroensap.
  • Vul een spuitzak met de groene boter en spuit een toefje op elk bord.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden