Informatie
- Wit
- 2 personen
- Hoofdgerecht
- Meer dan 30 minuten
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Kook de eieren hard.
- Snijd de ham in smalle reepjes.
- Doe voor het sausje de slagroom met wat zout en versgemalen peper, de tomatenpuree, het citroensap en de kruiden in een steelpannetje.
- Breng het, af en toe roerend, aan de kook en laat heel kort doorkoken.
- Laat er dan de boter in smelten.
- Pel de eieren en prak ze met een vork fijn.
- Leg de gekookte asperges netjes naast elkaar op de borden, houd de kopjes vrij.
- Leg dwars op de asperges een strook eierkruim en daaronder een strook hamreepjes. De onderkanten van de asperges blijven dan weer vrij.
- Schep over de banen ei en ham ieder 1 eetlepel saus en schep ook nog een eetlepel over de kopjes van de asperges.