Asperges met hazelnootboter

De ingredienten

  • 2 kg. asperges
  • 20 gr. zout
  • 60 gr. hazelnoten (gepeld en licht gerookt)
  • 100 gr. boter
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl dragon
  • 1 tl bieslook

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Leg 100 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  2. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  3. Maak terwijl de asperges staan te garen, de hazelnoten zeer fijn in een mixer of koffiemolen.
  4. Hak de peterselie, de dragon en de bieslook zeer fijn.
  5. Roer de zachte boter smeuïg en roer er vervolgens de hazelnoten en de groene kruiden door.
  6. Vul een spuitzak met de hazelnootboter.
  7. Haal de gegaarde asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.
  8. Spuit een paar toefjes hazelnootboter op de asperges.