Terug naar Recepten

Asperges met hazelnootboter

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges met hazelnootboter

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 20 gr. zout

 60 gr. hazelnoten (gepeld en licht gerookt)

 100 gr. boter

 1 tl peterselie

 1 tl dragon

 1 tl bieslook

Bereiding

  • Leg 100 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Maak terwijl de asperges staan te garen, de hazelnoten zeer fijn in een mixer of koffiemolen.
  • Hak de peterselie, de dragon en de bieslook zeer fijn.
  • Roer de zachte boter smeuïg en roer er vervolgens de hazelnoten en de groene kruiden door.
  • Vul een spuitzak met de hazelnootboter.
  • Haal de gegaarde asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.
  • Spuit een paar toefjes hazelnootboter op de asperges.