Asperges met in boter gewelde kreeft waarbij venkel en korenaarasperges

De ingredienten

  • 12 witte asperges
  • 12 korenaarasperges
  • 400 gr. roomboter
  • 2 kreeften á 800 gr.
  • 4 minivenkel
  • 4 aardappelen
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 2 winterwortelen
  • 6 laurierblaadjes
  • Peper en zout

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  • Schil de witte asperges, kook deze gaar en laat in het vocht liggen
  • Kook de kreeften 1 minuut in een bouillon van water een ½ prei, ui,  wortel, laurier, peper en zout.
  • Haal de kreeft eruit en maak deze schoon.
  • Blancheer de minivenkel.
  • Blancheer de korenaarasperges.
  • Modeleer de aardappelen en kook ze gaar.
  • Smelt de roomboter en leg hierin de kreeft en gegaarde gemodelleerde aardappels.
  • Schakeer de ingrediënten speels in een diep bord en druppel er wat van de gesmolten roomboter overheen.
  • Draai er wat vers gemalen peper en zout overheen.

Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.