Terug naar Recepten

Asperges met kervel en ham

Paars Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperges met kervel en ham

Ingrediënten

 400 gr. witte aspergepunten

 100 gr. groene aspergepunten

 2 tl. zout

 4 sneetjes casinobrood

 4 plakjes gerookte ham

 1 tl. kervel

 1/2 citroen

 80 gr. Goudse belegen in blokjes

 60 gr. boter

 zout

 boter

Bereiding

  • Leg 60 gr. boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Was de kervel, dep hem droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak hem fijn.
  • Pers de citroen uit en zeef het sap.
  •  Meng de boter de kervel met elkaar tot een smeuige massa.
  • Voeg er naar smaak zout en een paar druppels citroensap aan toe.
  • Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter en rooster ze licht in een koekenpan.
  • Bestrijk een kant met de kervelboter.
  • Verwarm de oven voor op 220°c.
  • Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier.
  • Snij de aspergepunten in de lengte door en leg de halve aspergepunten op de kervelboter.
  • Leg er een plakje gerookte ham op en verdeel de blokjes Goudse belegen over de ham doen.
  • Schuif de toast in de oven en bak ze een minuut of twaalf.