Terug naar Recepten

Asperges met kervelboter

Wit Bijgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperges met kervelboter

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 20 gr. zout

 50 gr. kervel

 100 gr. boter

 witte peper uit de molen

 zout

Bereiding

  • Leg 100 gram boter op een schoteltje en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Was de kervel en verwijder de droge blaadjes.
  • Haal de blaadjes van de steeltjes en leg ze enkele seconden in kokend water.
  • Spoel ze af onder de koude kraan en dep ze droog met een schone theedoek of met wat keukenpapier.
  • Stamp de blaadjes in een vijzel tot moes of hak ze ragfijn.
  • Roer de boter zacht smeuïg, voeg er de kervelmoes bij en druk de boter door een zeef.
  • Breng de boter op smaak met peper en zout.
  • Vul een spuitzak met de boter en spuit een toefje op elk bord.
  • Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden.