Asperges met kip

De ingredienten

  • 2 kg. asperges
  • 6 kipfilets
  • peper en zout
  • 1 takje verse of 1 tl. gedroogde majoraan
  • 250 gr. boter
  • 1 dl gevogeltefond
  • 2 dl room
  • 1 flesje bier (bijv. Hertog Jan Grand Prestige) 200 g krielaardappelen
  • 2 eieren
  • 450 gr. aardappelen

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges, kook ze gaar en houd ze warm.
  2. Bestrooi de kipfilets met peper, zout en majoraan en bak ze aan alle kanten lichtbruin, maar niet gaar.
  3. Neem de kip uit de pan, voeg de gevogeltefond, room en de helft van het flesje bier toe.
  4. Laat het vocht inkoken en monteer de saus met klontjes boter.
  5. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Zet de kipfilets in een voorverwarmde oven van 170°C tot ze bijna gaar zijn.
  7. Kook de krielaardappelen gaar en de eieren hard.
  8. Verdeel de asperges over vier borden, snijd de kipfilets in gelijke plakjes en leg ze in waaiervorm op de asperges.
  9. Verdeel wat saus gelijkmatig over de kip en geef de overige saus, de aardappelen en de eieren er apart bij.