Terug naar Recepten

Asperges met kip

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperges met kip

Ingrediënten

 2 kg. asperges

 6 kipfilets

 peper en zout

 1 takje verse of 1 tl. gedroogde majoraan

 250 gr. boter

 1 dl gevogeltefond

 2 dl room

 1 flesje bier (bijv. Hertog Jan Grand Prestige) 200 g krielaardappelen

 2 eieren

 450 gr. aardappelen

Bereiding

  • Schil de asperges, kook ze gaar en houd ze warm.
  • Bestrooi de kipfilets met peper, zout en majoraan en bak ze aan alle kanten lichtbruin, maar niet gaar.
  • Neem de kip uit de pan, voeg de gevogeltefond, room en de helft van het flesje bier toe.
  • Laat het vocht inkoken en monteer de saus met klontjes boter.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Zet de kipfilets in een voorverwarmde oven van 170°C tot ze bijna gaar zijn.
  • Kook de krielaardappelen gaar en de eieren hard.
  • Verdeel de asperges over vier borden, snijd de kipfilets in gelijke plakjes en leg ze in waaiervorm op de asperges.
  • Verdeel wat saus gelijkmatig over de kip en geef de overige saus, de aardappelen en de eieren er apart bij.