Ingrediënten
2 kg. asperges
6 kipfilets
peper en zout
1 takje verse of 1 tl. gedroogde majoraan
250 gr. boter
1 dl gevogeltefond
2 dl room
1 flesje bier (bijv. Hertog Jan Grand Prestige) 200 g krielaardappelen
2 eieren
450 gr. aardappelen
Bereiding
- Schil de asperges, kook ze gaar en houd ze warm.
- Bestrooi de kipfilets met peper, zout en majoraan en bak ze aan alle kanten lichtbruin, maar niet gaar.
- Neem de kip uit de pan, voeg de gevogeltefond, room en de helft van het flesje bier toe.
- Laat het vocht inkoken en monteer de saus met klontjes boter.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Zet de kipfilets in een voorverwarmde oven van 170°C tot ze bijna gaar zijn.
- Kook de krielaardappelen gaar en de eieren hard.
- Verdeel de asperges over vier borden, snijd de kipfilets in gelijke plakjes en leg ze in waaiervorm op de asperges.
- Verdeel wat saus gelijkmatig over de kip en geef de overige saus, de aardappelen en de eieren er apart bij.