Asperges met koriander en sinaasappelsaus

De ingredienten

  • 10 g verse koriander
  • 1 sinaasappel
  • 125 ml hollandaise saus
  • 500 g asperges
  • 1 tl gembersaus
  • Zout en peper

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges schillen en koken (of stomen).
  2. Met een zesteur de schil van de sinaasappel afhalen, kan ook geraspt worden.
  3. Koriander wassen en fijn snijden. Beetje koriander voor garnering achterhouden.
  4. In een sauspannetje de Hollandaise saus mengen met de sinaasappelschil, koriander, peper en zout, eetlepel sinaasappelsap en theelepeltje gembersaus toevoegen en alles mengen. Het lekkerste is om de smaken even te laten doortrekken.
  5. Als de asperges gaar zijn kan de warme saus erover en garneren met takje koriander.